14 Ocak 2008 Pazartesi

2008 Kpss Sınav Tarihi

2008 kpss sınavı haziran ayında yapılacak ve mayıs ayında başvurular başlayacaktır.Kesin tarihler ösym tarafından açıklanacak.

Sınava gireceklere şimdiden çalışmaya başlamalarını öneriyoruz.Hersene rakabetin arttığı bu sınavda 85 ve üstü puan almadan bir yere yerleşmesi zor görünüyor.

KPSS’nin kapsamı nedir? Kimler katılabilir?

A Grubu Kadrolar, Müfettişlik, Denetmenlik, Uzmanlık, Kontrolörlük gibi özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen meslekleri kapsamaktadır. Bu gruptaki kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, KPSS puanlarına göre adayları kendilerinin yapacağı giriş sınavına tabi tutabileceklerdir.

A Grubu Kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, KPSS sonuçlarını nasıl kullanacaklarını ve yapacaklarsa giriş sınavlarını nasıl gerçekleştireceklerini basın yoluyla verecekleri ilanlarla adaylara duyuracaklardır. A grubu kadrolara başvuracak adayların en az lisans mezunu olmaları şarttır.

KPSS Alan sınavına giren dört yıllık lisans mezunlarından İktisat, Hukuk, İşletme, Muhasebe, Maliye, Çeko,Ekonometri, İstatistik,Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan öğrenciler KPSS sınavına girerek 120 adet farklı kurumun puan türünü alırlar. Almış oldukları bu puanlar ile KPSS sınavından sonra kurumların açmış oldukları sınavlara başvuruların yaparak test veya klasik sınava tabi tutulurlar. Sınavı geçen öğrenciler mülakat veya sözlü sınavı'da geçerek işe başlamış olurlar.

Hiç yorum yok: