14 Ocak 2008 Pazartesi

2008 Kpss Sınav Tarihi

2008 kpss sınavı haziran ayında yapılacak ve mayıs ayında başvurular başlayacaktır.Kesin tarihler ösym tarafından açıklanacak.

Sınava gireceklere şimdiden çalışmaya başlamalarını öneriyoruz.Hersene rakabetin arttığı bu sınavda 85 ve üstü puan almadan bir yere yerleşmesi zor görünüyor.

KPSS’nin kapsamı nedir? Kimler katılabilir?

A Grubu Kadrolar, Müfettişlik, Denetmenlik, Uzmanlık, Kontrolörlük gibi özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen meslekleri kapsamaktadır. Bu gruptaki kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, KPSS puanlarına göre adayları kendilerinin yapacağı giriş sınavına tabi tutabileceklerdir.

A Grubu Kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, KPSS sonuçlarını nasıl kullanacaklarını ve yapacaklarsa giriş sınavlarını nasıl gerçekleştireceklerini basın yoluyla verecekleri ilanlarla adaylara duyuracaklardır. A grubu kadrolara başvuracak adayların en az lisans mezunu olmaları şarttır.

KPSS Alan sınavına giren dört yıllık lisans mezunlarından İktisat, Hukuk, İşletme, Muhasebe, Maliye, Çeko,Ekonometri, İstatistik,Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan öğrenciler KPSS sınavına girerek 120 adet farklı kurumun puan türünü alırlar. Almış oldukları bu puanlar ile KPSS sınavından sonra kurumların açmış oldukları sınavlara başvuruların yaparak test veya klasik sınava tabi tutulurlar. Sınavı geçen öğrenciler mülakat veya sözlü sınavı'da geçerek işe başlamış olurlar.

2004 KPSS`nin geçerliliği 2008`e kadar uzatıldı

ANKARA - 2004 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının geçerliliği, bu yılki KPSS sonuçlarının geçerlilik süresi olan 2008`e kadar uzatıldı. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak...
ANKARA - 2004 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sonuçlarının geçerliliği, bu yılki KPSS sonuçlarının geçerlilik süresi olan 2008`e kadar uzatıldı. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan 2004 yılı KPSS sonuçlarının geçerlilik süresi, bu yılki KPSS sonuçlarının geçerlilik süresi olan 2008`e kadar uzatıldı. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik `e göre KPSS sonuçları 2 yıl süreyle geçerli oluyor. Sonuçlar, bu süre içinde yeni bir sınav yapılmaması durumunda bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam ediyor. Bu arada, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK yöneticileri ve araştırma-geliştirme destek personeli ile adı geçen kurum tarafından desteklenen ve/veya yürütülen projelerdeki proje personeli hakkında bu yönetmelik hükümlerinin uygulanmayacağına dair karar da yönetmeliğe eklendi.

8 Ocak 2008 Salı

Öğretmenlikte 40 Yaş Şartı Mevzuata Uygun

İlk defa öğretmen olarak atanacaklarda "40 yaşından gün almamış olma" şartı yer almaktadır. Bu şart hem 200 tarihli yönetmelikte hem de 4/3/2006 tarihli yönetmelikte yer almaktadır. Bir öğretmen adayı, bu şartın iptali istemiyle 2001 yılında Danıştay'da dava açmıştır. Danıştay Onikinci Dairesi, 2003 tarihinde MEB lehine karar vermiştir. Öğretmen adayı bu karara itiraz etmiş ve itiraz Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kuruluna gelmiştir. Kurul kararında Danıştay 12. Dairesinin kararını onamıştır.

KPSS Tercihte Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Tercih işlemi yaparken dikkat edilecek hususlar nelerdir?

1- Tercih işlemi yaparken öncelikle aldığınız puan ve tercih yerleriniz çok önemlidir. Branşınızda kaçıncı sırada olduğunuzu yayınlanan KPSS sıramalarından öğrenmeniz gerekmektedir. Örnek olarak Tıbbi Sekterlik Bölümünden 1000 Kişi alınacak sizin Tıbbi Sekreterlik KPSS sıralamanız 900, atanabilmenizde sizden yüksek puan adayların tercihleri sizin için çok önemli olacaktır. İlk 1000 kişinin atanmayacı kesindir. Çünkü sizin yapacağınız tercihler sizden yüksek puan adayların yapacağı tercihlerle aynı ise sizin atamanız sizden yüksek puan adayların tercih yerleri ile aynı olduğundan gerçekleşmeyecektir. O açıdan tercih işlemi yaparken çok talebin olayacağı yerleri yapmamanız öneriyoruz. Daha once bir çok aday benden düşük puanla yerleşen var diye seslerini yükseltmişlerdi. Onların yerleşeme sebebi yukarıda verdiğimiz örneğin sonucudur. Bir birimi taban puan yoksa kimse tercih yapmamışsa 1 puanla bile atanılabilir. O açıdan tercih işlemi alınan puan kadar önemlidir.

2- Hangi birime daha çok personel alınıyorsa o birimi tercihleriniz arasına yazın. Örnek; A ili ya da kurumu sizin branşınızdan 20 personel almaktadır. B ili ya da kurumu 5 personel almaktadır. A ilini tercih yapmanız atanma şansınızı artıracaktır. Çünkü sizden düşük puan alan adayların A ilini tercih yapacağı göz önünde bulundurursak A ili ya da kurumunu tercih yapan kişiler sıralamasında 20 kişi arasında olma şansınızı yükselecektir. A ili ya da kurumunu 50 kişi tercih yapacağını B ili ya da kurumunu 50 kişi tercih yapacağını düşünelim. A ilinde ya da kurumunda 50 kişi arasından puan sıralaması olarak 15. kişisiniz. Dolayısıyla atamanız gerçekleşecektir. B ilini ya kurumunu tercih yapacaksınız 50 kişi arasından puan sıralaması olarak 6. sıradasınız. Doğal olarak atanmanız gerçekleşmeyecektir. Sonuç olarak A iline ve kurumuna atanma şansnız B iline ve ya kurumuna göre fazladır.

3- Sizden yüksek puan alan adayların tercihlerini daha çok Sosyo-Ekonomik düzeyi yüksek olan illere yapacakları göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Örnek; Tercihleriniz arasında Sosyo-Ekonomik düzeyi yüksek iller bulunmakta (İzmir, bursa, vb.) ancak Sosyo-Ekonomik Düzeyi düşük olan iller (Hakkari, Şırnak vb.) bulunmamaktadır. Dolasıyla Sosyo-Ekonomik düzeyi yüksek olan illere sizden daha yüksek puan alan adayların tercih yapacağını düşünürsek Sosyo-Ekonomik düzeyi düşük olan illeri tercih yapmanız atanma şansınızı yükseltecektir. Önerilerimiz arasında tamamen sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan illeri tercih yapın yoktur. Kesinlikle şu konuya dikkat etmenizi öneriyoruz ilk tercihlerinizin her zaman sosyo-ekonomik düzeyi yüksek olan iller olmasını öneriyoruz. Çünkü sizden daha düşük puan alan adayların sizden daha yüksek sosyo-ekonomik düzeylerde çalışmasının önünü açmış olacaksınız. 5 Tercih işlemi yapacaksınız ilk tercihleriniz en çok çalışmak isteğiniz iller olsun sonraki tercihleriniz olarak sıralansın. Hiç atanamamaktansa neresi olursa olsun atanmak daha olumlu olacaktır.
4- 4-B sözleşmeli personel olarak dört yıllık lisans eğitimine bile tayin hakkı verilmemektedir. O açıdan bir üst öğrenim tamamlamak istiyorsunanız; üst öğrenim bulunduğu ili tercih yapmanız üst öğrenimi tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

Alıntıdır..